Ghid

Tipuri de geamuri PVC Cel mai des utilizat tip de geam este cel clar intrucat este ieftin si asigura o izolatie superioara geamurilor normale. Daca vrei sa beneficiezi de o termoizolatie cu o calitate mai buna opteaza pentru geamuri PROFILINK Acest tip de geam impiedica patrunderea radiatiilor de unda mare (caldura) prin joasa emisivitate astfel ca locuinta ta va fi protejata de caldura emisa de razele soarelui, pe timp de vara. Daca ai locuinta orientata spre soare poti opta pentru un geam fumuriu, care reflecta radiatiile ultraviolete si protejeaza mobila, parchetul si plantele din interiorul casei. Ferestrele din aluminiu sunt foarte usoare astfel ca au un efect minor asupra structurii de rezistenta a oricarei cladiri. Un alt avantaj al lor este rezistenta superioara si faptul ca nu-si modifica aspectul in timp.

Termopanul si factura la caldura

Pierderile de caldura printr-o fereastra tip termopan sunt cu mult reduse fata de o fereastra obisnuita, neetansa. Iarna acest fapt se refecta in costurile de la factura la caldura, care sunt mai reduse.

Insa este bine sa stii ca cele mai eficiente ferestre in ceea ce piveste transferurile de caldura sunt cele tip tripan . Spre deosebire de geamurile termopan obisnuite, unde se folosesc doua foi de sticla, in cazul tripan-ului sunt utilizate trei foi, despartite de doua baghete de aluminiu.

In plus, intre foliile geamurilor se introduce un gaz rar precum Argon-ul sau Kripton-ul ce ajuta la minimizarea pierderilor de caldura in sezonul de iarna. Astfel, tripan-ul ofera e o protectie termica superioara termopanului cu aproximativ 35%.

Probleme ale termopanelor

In conditiile unei etansari puternice asigurate de ferestrele tip termopan, problema condensului si implicit a mucegaiului este intalnita destul de des. De aceea, este foarte important ca in momentul in care te-ai hotarat sa montezi ferestre de tip termopan sa te ocupi de izolarea peretilor. De asemenea, este bine sa stii ca exista ferestre termopan cu sisteme optionale de ventilatie ce constau in clapete sau grile care permit o aerisire controlata si constanta.

Pe langa magazinele specializate care se intalnesc la tot pasul mai exista si varianta unei comenzi online.
Astfel, unele firme ofera discount-uri de pana la 40% pentru comenzile facute online.
Atentie insa pentru ca va fi nevoie sa o comunici, printr-un formular online, dimensiunile exacte ale ferestrelor.
Daca nu te pricepi prea bine la masurat este indicat sa apelezi la echipa noastra CROMATIC care are experienta.
Odata taiate, ferestrele vor fi greu de modificat.

Formarea condensului poate fi prevenita prin respectarea anumitor reguli:

Folosirea profilelor de PVC (de calitate) cu 3-5 camere de aer

Folosirea geamurilor termoizolante de joasa emisivitate (sticla LOW E) si cu argon, care fac ca pierderea de caldura sa fie cu 50 % mai mica decat in cazul unui geam termoizolant obisnuit; Un geam termoizolant de joasa emisivitate (LOW E), la -10grade Celsius in exterior si +20grade Celsius in interior, are pe foaia de geam de la interior +17grade Celsius, fata de un geam termoizolant obisnuit pe care, in aceleasi conditii, sunt numai +9grade Celsius

Montajul ferestrelor de la mijlocul peretelui catre interior (in zona calda)

Etansarea riguroasa a tamplariei pe conturul ramelor atat la interior cat si la exterior;

Aerisirea frecventa a spatiilor respective, deoarece tamplaria moderna din PVC sau aluminiu opreste transferul de aer.